1.  Не сядай на ъгъл . Баба казваше: Седем години няма да се омъжиш“.

...
1.  Не сядай на ъгъл . Баба казваше: Седем години няма да се омъжиш“.
Коментари Харесай

10 поверия, които носят късмет: Не готви, когато си в лошо настроение, Не се забивай в ъгъла, Не показвай…

1.  Не сядай на ъгъл . Баба споделяше: „ Седем години няма да се омъжиш “. Но не е единствено това.

Според фън шуй острият ъгъл, било то на масата, или на дрешника, и въобще всеки различен стърчащ борд, ориентиран към индивида, изпраща в бедния човек „ отровни стрели “, които го оставят освен без реципрочност, само че и без пари, здраве и шанс.

 

2.  Не се сбогувай през прага — ще се скарате. Всичко е тъкмо по този начин. Прагът е енергийна бариера, разделяща двата свята. От едната страна е собствен, а от другата – непознат. Невидима граница пречи да се откри контакт и силата, предадена от един свят в различен, е изгубена за двамата участинка, контактът се оказва опустошен.

3.  Не готви, когато си в неприятно настроение  – така майките и бабите учат начинаещите домакини. Старото потомство е както постоянно безусловно право: храната попива околната сила, а ние поглъщайки обеда, дружно с калориите и витамините получаваме съответния енергиен заряд. Супи и кюфтета, инфектирани с свада или страсти, подбудени от следващия ефирен екшън, е в положение да токсини цялото семейство.

4.  Не ми спри зад гърба  — споделяме нервно, и несъзнателно се свиваме, даже в случай че зад тила ни се оказва някой от околните ни. И работата не е в античния инстинкт за самозапазване, който ни принуждава да предвидим промъкващия се зложелател, а в това, че незащитеният гръб крие в себе си заплаха. Отсъствието на опора и поддръжка откъм гърба фън шуй счита за най-слабата енергийна позиция. При това то важи с идентична мощ и за индивида, и за дома му. Зад гърба ни постоянно би трябвало да има стена или най-малко бариера, а домът от задната си страна е предпазен, в случай че там има висок рид, или най-малко съседски дом.
5.  Не се забивай в ъгъла . Това е още една извънредно неподходяща съгласно фън шуй позиция. Ъгълът се счита за място, способно да изтегли от индивида силата му. Не на вятъра разлудувалото се дете санкционират в ъгъла, та да се освободи от непотребната хулиганска пристрастеност (най-важното е детето да не стои там повече, в сравнение с би трябвало.

6.  Не се оглеждай в счупено огледало . Според фън шуй нездравословни са и огледалата с рисунка, огледалните плочки и всички повърхности, които раздробяват отражението на части. Всичко това унищожава енергетиката, което на първо време ще повлияе на здравето.

7.  Огледалце в джоба от врага ни пази . Смята се, че при среща с неприятел, огледалце, сложено в джоба ни, несъмнено с огледалната страна на открито, ни оказва помощ. То ще отрази всички негови неприятни намерения и планове. А по този начин също цялата отрицателна сила, ориентирана срещу вас – разяснява фън шуй. И поучава още да закачим огледало над вратата или прозореца. Отвън, несъмнено.

8.  Не показвай върху себе си — предупреждаваме индивида, който ни споделя за нечии болежки и недъзи. Според фън шуй, тук работи следният механизъм: акцентирайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки заболяването, даваме на този заряд съответстваща багра — запълваме го с точна информация за диагнозата.

9.  Не се връщай от пътя — няма да ти върви. Както и в тази ситуация с прага, всички прескачания от един свят в различен, са задоволително енергоемки – това сигурно е известно на ревностните пътешественици, постоянно пресичащи държавни граници. Ако пък към този момент се е наложило човек да се върне, възстановете силите си, седнете (вземете сили от вкъщи си), погледнете в огледало отразявайки се, силата се удвоява).

10..  Ако минеш под дъгата, ще бъдеш щастлив . Разбира се, който помни физиката, схваща, че това по принцип е невероятно, само че даже единствено да видиш дъгата — знак на Небесните порти, всички нации считат за добър знак. А фън шуй предлага „ да се опитоми “ дъгата и да я заселим в дома ни. Ето за какво са толкоз удобни в домовете ни арки и преминавайки под тях от едно пространство в друго, ние всякога „ минаваме под дъгата “ и получаваме небесната протекция.

zajenata.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР